高考英语一轮复习课时作业(二十)Unit5Themeparks必修4

(限时:30 分钟)

Ⅰ.完形填空 He was driving home one cold evening on a country road when he saw an old lady, stranded on the side of the road. He stopped to give her a __1__. “Why don't you wait in the car where it is warm, Madam?” He said, “By the way, my name is Joe.” She had a flat tire. Joe crawled under the car and changed the tire. But he got dirty and his hands hurt. She couldn't thank him __2__ and asked him how much she __3__ him. He told her that if she really wanted to __4__ him back, the next time she saw someone in __5__ of help, she could give that person the __6__ they needed, and Joe added, “And think of me”. She drove off with gratefulness. A few miles down the road the lady saw a small restaurant. She went in. The waitress who was nearly eight months pregnant, __7__ her with a sweet smile. The old lady __8__ how someone like her who seemed so poor could be so genuinely happy and how she could __9__ her enthusiasm in her work in such inconvenient conditions. Then Joe's words __10__ her. After the lady finished her meal, the waitress went to get her __11__ from a hundred?dollar bill. However, the lady stepped right out of the door. When the waitress came back, she noticed a note on the table, __12__ “I'm helping you because someone once helped me. If you really want to pay me back, here is what you can do—Do not let the chain of love __13__ with you.” The waitress went home that night with the __14__ tip and what the lady had written. With the baby __15__ next month, she and her husband needed money. She knew how worried her husband was and as he lay sleeping next to her, she whispered, “Everything's going to be all right. I love you, Joe.” 1.A.surprise B.hand C.sympathy D.glance 2.A.enough B.right C.straight D.extra 3.A.charged B.provided C.owed D.offered 4.A.pay B.bring C.put D.hold 5.A.honor B.favor C.need D.possession 6.A.guidance B.assistance C.acquaintance D.consequence 7.A.introduced B.greeted C.identified D.spotted 8.A.thought B.suspected C.wondered D.questioned 9.A.taste B.measure

1

C.remain D.maintain 10.A.struck B.moved C.obtained D.reminded 11.A.tip B.change C.order D.service 12.A.writing B.showing C.going D.saying 13.A.combine B.end C.disagree D.deal 14.A.honest B.generous C.modest D.graceful 15.A.due B.ready C.born D.likely Ⅱ.阅读理解 A Imagine an eco?conscious city where rooftops have been transformed into fertile, green gardens. It's a place where every home is equipped with a system that recycles valuable water resources. In this town, protecting the planet is a way of life. That's how Abby Sharp, 14, Wyatt Peery, 13, and Tom Krajnak, 14, saw their city of tomorrow. The vision won the eighth?graders from Bexley, Ohio, first prize at the 2009 National Engineers Week Future City Competition. The annual design competition challenges middle school students to use engineering to deal with issues that affect the Earth. The 2009 competition focused on water conservation. Participants had to come up with ways to improve water use in the home. Kids from 38 middle schools across the country competed in the finals. The event took place from February 17?18 in Washington, D.C. More than 30,000 students entered the competition. Abby, Wyatt and Tom call their winning city Novo Mondum. The name means “new world” in Latin. Novo Mondum sits on the coast of Iceland. The group chose the spot for its wealth of clean energy resources, such as geothermal (地热的) energy and hydropower. Both sources use the power of nature to generate electricity. Geothermal energy draws heat from deep inside the Earth. Hydropower gets energy from flowing water. “Our city is very globally aware,” Abby told TFK. Students team up with a teacher and a volunteer engineer mentor (顾问) to develop their cities. Each group creates a fictional city on SimCity 4 Deluxe, a computer game that allows players to build virtual towns. Then they construct tabletop models of the cities and write essays describing their project. The models must be made using recycled materials and cost no more than $100 to build. 16.What's the main feature of the city designed by the three winners? A.Making full use of water resources. B.Turning rooftops into green gardens. C.Protecting our home—the Earth. D.Costing no money to build. 17.It can be inferred that water conversation is ________. A.one of the problems that influence the Earth B.the main theme of 2009 Future City Competition C.one of the issues for the participants to deal with abroad D.an easy topic for all the students to design

2

18.According to the passage, Abby, Wyatt and Tom are ________. A.ninth?graders from Bexley, Ohio B.second prize winners at the 2009 Future City Competition C.lucky to get the first prize at the 2009 Future City Competition D.eighth?graders from Washington, D.C. 19.The underlined word “hydropower” means ________. A.electric power from burning oil B.electric power from burning coals C.electric power from deep inside the Earth D.electric power from moving water 20.What's the main idea of the last paragraph? A.The process of developing a Future City. B.How teachers instruct the students in the competition. C.The process of building virtual towns. D.What materials should be used in the competition. B I entered high school having read hundreds of books. But I was not a good reader. Merely bookish, I lacked a point of view when I read. Rather, I read in order to get a point of view. I searched books for good expressions and sayings, pieces of information, ideas, themes—anything to enrich my thought and make me feel educated. When one of my teachers suggested to his sleepy tenth?grade English class that a person could not have a “complicated idea” until he had read at least two thousand books, I heard the words without recognizing either their irony(嘲讽)or their very complicated truth. I merely determined to make a list of all the books I had ever read. Strict with myself, I included only once a title I might have read several times.(How, after all, could one read a book more than once?)And I included only those books over a hundred pages in length.(Could anything shorter be a book?) There was yet another high school list I made. One day I came across a newspaper article about an English professor at a nearby state college. The article had a list of the “hundred most important books of Western Civilization”. “More than anything else in my life,” the professor told the reporter with_finality,_“these books have made me all that I am.” That was the kind of words I couldn't ignore. I kept the list for the several months it took me to read all of the titles. Most books, of course, I hardly understood. While reading Plato's The Republic, for example, I needed to keep looking at the introduction of the book to remind myself what the text was about. However, with the special patience and superstition(迷信)of a schoolboy, I looked at every word of the text. And by the time I reached the last word, pleased, I persuaded myself that I had read The Republic, and seriously crossed Plato off my list. 21.On hearing the teacher's suggestion of reading, the writer thought ________. A.one must read as many books as possible B.a student should not have a complicated idea C.it was impossible for one to read two thousand books D.students ought to make a list of the books they had read 22.While at high school, the writer ________.

3

A.had plans for reading B.learned to educate himself C.only read books over 100 pages D.read only one book several times 23.The underlined phrase “with finality” probably means “________”. A.firmly B.clearly C.proudly D.pleasantly 24.The writer's purpose in mentioning The Republic is to ________. A.explain why it was included in the list B.describe why he seriously crossed it off the list C.show that he read the books blindly though they were hard to understand D.prove that he understood most of it because he had read every word 25.The writer provides two book lists to ________. A.show how he developed his point of view B.tell his reading experience at high school C.introduce the two persons' reading methods D.explain that he read many books at high school

4

课时作业(二十) Ⅰ.这是一篇记叙文。文章记叙了乔在开车回家的时候,遇见一位老太太的车搁浅在路 边,并帮助她换了轮胎,当那个老太太给他钱的时候,他不求回报,要求她也去帮助那些需要 帮助的人。老太太在餐馆吃饭时,没有要找回的零钱,实际上是帮助了怀孕 8 个月的女服务 员,她留下纸条,也让孕妇把爱心之链传递下去。 1.B 考查动词辨析。语境为:前面说那位老太太的车搁浅在路边,从下文的乔给老太太 换轮胎(She had a flat tire. Joe crawled under the car and changed the tire)看,乔 停下来帮忙,give sb a hand 帮某人的忙,为固定搭配。 2.A 考查形容词辨析。根据语境:Joe crawled under the car and changed the tire. But he got dirty and his hands hurt. 看出,乔给老太太换轮胎,弄得很脏,老太太十分 感激。couldn't thank him enough“再怎么感谢也不为过”。enough 足够的;right 正确 的;straight 直的;extra 额外的。 3.C 考查动词辨析。语境为:老太太问欠他多少钱。是乔帮助了老太太,应该是老太太 欠他的钱,不是索取,也不是提供。charge 索取;provide 提供;owe 欠钱;offer 主动提 供。 4.A 考查动词辨析。语境为:乔说,要是真的想把钱给他……pay sb back 还给…… 钱。bring 带来;put 放;hold 控制,保留。 5.C 语境题。语境为:下次你看见需要(in need of)帮忙的人,就帮助他们。in honor of 为纪念……;in favor of 支持,赞同;in possession of 拥有。 6.B 考查名词辨析。根据上文的语境,是说给那些需要帮助的人提供帮助 (assistance)。guidance 指导;acquaintance 熟人,相识;consequence 结果。 7.B 考查动词辨析。语境为:那个怀孕的女服务员面带微笑向老太太问候(greet)。 introduce 介绍;identify 识别;spot 认出。 8.C 语境题。老太太看到这个服务员已怀孕接近八个月,还在这里做服务员的工作,如 此开心,并在工作中保持那份热情。想知道究竟。think 想,认为;suspect 怀疑;wonder 想 知道;question 质问。 9.D 考查动词辨析。这个服务员在这样怀孕的情况下,在工作中还保持那份热情。 taste 尝,体验;measure 测量;remain 保持,是不及物动词,跟形容词作表语; maintain“保持”为及物动词,可跟名词作宾语。 10.A 考查动词辨析。语境为:乔说的话触动(strike)了她。strike 打动;move 感动; obtain 获得;remind 提醒。 11.B 语境题。从下文的 from a hundred?dollar bill 看应该是找回零钱。tip 小费; change 零钱;order 命令;service 服务。 12.D 考查动词辨析。这里说的是纸条上的内容,所以选 saying,意思是“写着”。 13.B 考查动词辨析。语境为:别让这爱心之链在你这里结束(end)了。combine 联合; disagree 不同意;deal 处理。 14.B 考查形容词辨析。语境为:那个孕妇拿着慷慨的(generous)小费,这个小费是老 太太没有要的找回的钱。honest 诚实的;modest 谦虚的;graceful 优雅的。 15.A 考查形容词辨析。语境为:下一个月到预产期。due 到期的;ready 准备好的; born 出世,天生的;likely 有可能的。根据语境,应该选 A 项。 Ⅱ.A 16.C 细节理解题。第一段第三句谈到:在这个城市中,保护地球成为一种生活方式, 故正确答案为 C。 17.B 细节理解题。由第二段第二句可知。 18.C 细节理解题。由第一段最后两句可知。 19.D 词义猜测题。第三段最后谈到:地热能量来自地球内部,而水力发电则来自流动 的水。

5

20.A 段落大意题。该段介绍了学生参加比赛是在教师和顾问的指导下进行的,先用计 算机进行网络创作,并撰写虚拟城市的相关论文,最后还必须用不超过 100 美元的再生材料建 造,故正确答案为 A。 B 本文主要讲述了作者中学时期的阅读经历。 21.A 细节理解题。 从第一段后半部分可以看出,作者在听到老师有关阅读的意见以 后,就开始争取读尽量多的书,并把自己读过的书都列成了一个书目。 22.A 细节理解题。 从第一段可以得知,作者并不是只读超过 100 页的书,也不是只是 反复地读一本书,更没有关于他学着自己教育自己的表述。由第二段可知,作者在报纸上看到 了一位教授列出的一百本最重要的关于西方文明的书,自己就决定读它们,故 A 正确。 23.A 词义猜测题。 在他的一生中,是他所阅读过的这些书使他取得了如今的成就。根 据上下文的理解,我们可以推测这位教授是很“坚定地,斩钉截铁地”跟记者说的。 24.C 推理判断题。 作者举例说他阅读柏拉图的书是为了说明他当时读书比较盲目,读 了很多很深奥难懂的书。 25.B 推理判断题。 作者在文中说他曾经列的两个书单,是为了支撑他整篇文章的主 题:他在中学的时候是如何读书的,而不是为了说明他是如何形成自己的观点的。

6


相关文档

2016届高考英语一轮复习Unit5Themeparks课时作业新人教版必修4
高考英语一轮复习课时作业二十Unit5Themeparks新人教版必修4
高考英语一轮复习课时作业(二十)Unit5Themeparks新人教版必修4
2017年高考英语一轮复习Unit5Themeparks课时作业新人教版必修4
2018高考英语一轮复习构想Unit5Themeparks课时作业新人教版必修4
(全国用)18版高考英语大一轮复习Unit5Themeparks课时作业新人教版必修4
高考英语一轮复习方案课时作业Unit5Themeparks新人教版必修4
高考英语一轮复习课时作业 Unit4Bodylanguage必修4
(全国卷)2019届高考英语一轮复习Unit5Themeparks课时作业新人教版必修4
高考英语一轮复习课时作业 Unit3AtasteofEnglishhumour必修4
电脑版