高中英语时间状语从句练习一(含答案)


“时间状语从句”专项练习 一.在下列各句的空格中填入适当的连词: 1. _________ he comes tomorrow, I shall ask where he has been. 2. _________ he was speaking, everybody listened carefully. 3. I saw her just _________ she was getting off the train. 4. Have a good look at that man _________ you pass him. 5. It was already eight o'clock _________ we got there. 6. I was about to go out _________ a visitor came. 7. We'll go to the country at the beginning of June, _________ the summer harvest will start. 8. He learned to speak German _________ he was in Berlin. 9. Henry is in charge of the office ________ Mr. Smith is away. 10. I listen to the recorder _________ I have time. 11. He had learned Chinese _________ he came to China. 12. _________ the work was done, we sat down to sum up experience. 13. I haven't seen him _________ he moved to the other side of the town. 14. I waited ________ he came back. 15. It was not ________ he took off his eyeglasses that I recognized him. 16. She likes everything to be in place ________ she starts to work. 17. The thieves ran away _________ they caught sight of the police. 18. They decided to go back home _________ their money ran out. 19. We played outside till sunset, _________ it began to rain. 二、从 A、B、C、D 中选出可以填入空白处的最佳答案。 1. It was quiet ________ those big trucks started coming through the town. A. before B. after C. until D. unless 2. It seemed only seconds ________ the boy finished washing his face. A. when B. before C. after D. even if 3. Hardly had he reached the school gate ________ the bell rang. A. while B. when C. as D. as soon as 4. ________ you begin, I think you must continue.

A. When B. Whenever C. Once D. Even if 5. I recognized you ________ I saw you at the airport. A. the moment B. while C. after D. once 6. He was about to go to bed ________ the doorbell rang. A. while B. as C. before D. when 7.________I listen to your advice, I get into trouble. A. Every time B. When C. While D. Until 8. _____ John was watching TV, his wife was cooking. A. As B. As soon as C. While D. Till 9. The children ran away from the orchard(果园) ______ they saw the guard. A. the moment B. after C. before D. as 10. No sooner had I arrived home _____ it began to rain. A. when B. while C. as D. than 参考答案 Key: 一、1.When 2. While / When 3. as 4. when/as 5. when 6. when 7. when 8. while 9. while 10. whenever 11. before 12. After 13. since 14. till/until 15. until 16. before 17. as soon as 18. before 19. when 二、1. C 2. B 3. B 4. C 5. A 6. D 7.A 8.C 9.A 10.D 1、we waited_______he dined。 2、_______he gets older,he becomes more quicktempered. 3、we used to have fun ______ were young. 4._______he called,I was in the kitchen preparing a meal. 5.________I was getting off the bus,I dropped my purse 6._________time passed,things seemed to get worse 7.The sun was setting ______I was walking home. 8.The burglars broke in ____we were sleeping. 9.____he was enjoying himself in the pub,his wife was doing housework at home. 10.__the policeman was chasing one of the two thieves,the other was running away.

答案: 1.when 2.as 随着的意思 3.when/while 因为是段时间 4when 点时间 5when 点时间 6as 随着 7while/when 8while/when 9while/when 10while


相关文档

高中英语Unit5Lessons1_2Grammar_时间状语从句和让步状语从句讲练北师大版必修2
高中英语状语从句讲解和练习(含答案)
时间状语从句练习一
高中英语重点系列3until引导的时间状语从句(无答案)
高中英语语法---时间状语从句讲解
高中英语时间状语从句
高中英语时间状语从句语法点
北京四中 高中英语 时间状语从句
北京四中高中英语时间状语从句
高中英语重点系列3until引导的时间状语从句(无答案)(新)
电脑版