教育最新K12安徽省师范大学附属中学2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)

小学+初中+高中

安徽师范大学附属中学 2017-2018 学年高一下学期期末考试 英语试题
本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分。满分 100 分,考试时间 120 分钟。 第 I 卷(选择题,共 70 分) 第一部分:听力(百强校英语解析团队专供) (共两节,满分 10 分) 第一节(共 5 小题;每小题 0.5 分,满分 2.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一 小题。每段对话仅读一遍。 1. What time is it now? A. 7:15. 2. What does the man mean? A. The woman should go away. B. He will get close to the woman. C. He can hear the woman very well. 3. Where does the conversation possibly take place? A. At home. B. At a school. C. In a restaurant. B. 6:40. C. 7:45.

4. What are the two speakers doing? A. Listening to music. B. Playing a musical instrument. C. Listening to a classical concert. 5. Why did so many people die last month? A. Because they were too old. B. Because of serious illness. C. Because of the bad weather. 第二节(共 15 小题;每小题 0.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 小学+初中+高中

小学+初中+高中 请听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. How does the man feel now? A. Tired. B. Painful. C. Relaxed.

7. What is the woman’s suggestion to the man? A. Pass the exams. B. Study. C. Relax himself.

请听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. Which country will the letter be sent to? A. England. 9. How will the letter be sent? A. By airmail B. By registered mail. C. By express mail. B. Japan. C. Canada

请听第 8 段材料,回答第 10 至 l2 题。 10. What is the woman’s future career? A. A Scientist. B. A doctor. C. A lawyer.

11. What has made the woman choose it as her career? A. Her mother’s encouragement. B. Her own qualities. C. Her excellent performances. 12. Where will the woman practice law? A. In her hometown. University. 请听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. Where does William think of his English teacher? A. Just so-so. B. Excellent. C. Terrible. B. In her school. C. In Harvard

14. Which is the good way to remember English words? A. Practicing pronunciation B. Writing as much as possible C. Reading a lot

15. How does the teacher deal with the students’ compositions? A. Correcting mistakes carefully B. Never correcting mistakes C. Encouraging the short composition 16. How does the woman feel about the way the teacher teaches writing? 小学+初中+高中

小学+初中+高中 A. Excited B. Encouraged C. Surprised

请听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What is the guide dog used for? A. It helps people who can’t see. B. It helps people who can’t hear. C. It helps people who can’t write. 18. Who taught a dog to guide a person at first? A. A doctor. B. A writer. C. A soldier.

19. How long does it take to train a little dog? A. More than 4 weeks. B. More than 2 years. C. More than 14 months.

20. Which country first helped start a program training dogs to be guides? A. Germany. B. America. C. China

第二部分:语言知识运用(百强校英语解析团队专供) (共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 从 A、B、C、D 四个总项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 1. It is widely accepted that parents should raise their children more by ________ than by anything else. A. contrast C. example 【答案】C B. force D. nature

................................. 2. Briggs will ________ as general manager when Mitchell retires. A. get away C. set off 【答案】B 【解析】 试题分析: 句意: 当米切尔退休的时候, 布里格斯将接管总经理的位置。 when Mitchell B. take over D. run out

小学+初中+高中

小学+初中+高中 retires 这是时间状语从句,不能用将来时,而用一般现在时来代替;get away 离开; take over 接管;set off 出发;run out 用完,耗尽。根据句意故选 B。 考点:考查动词短语辨析。 3. Large quantities of information, as well as some timely help ________ since the organization was built. A. has been offered C. have offered 【答案】D 【解析】考查主谓一致。句意:自从这个组织成立以后,提供了大量的信息和及时的帮助。 as well as…意为“此外,除……之外”,连接两个主语,谓语是就远原则,即谓语动词与 前面的主语保持一致,即在本题中与 Large quantities of information 保持一致。a large quantity of /large quantities of 后既可以加不可数名词也可以用可数名词复数,而谓语 动词与 quantities 的数保持一致,“Large quantities of+名词”做主语时,谓语动词要用 复数形式。由此可以排除 A 和 D。since 引导的从句用一般过去时,主句用现在完成时,再结 合语境可知信息是“被提供”,故要用现在完成时的被动,选 D 项。 【点睛】本题中考查主谓一致。 首先考查了 quantities of,无论修饰可数还是不可数名词,谓语动词都用复数。如: Large quantity of kids are going to study abroad. 大量的孩子出国学习。 Large quantity of milk was sold out. 大量的牛奶被售出。 还考查了 as well as。as well as 连接两个主语时,它侧重的是 as well as 前面的主 语,可译为“也,和,不但……而且……”,此时句子的谓语动词要与前面的保持一致。如: Jim as well as his classmates is playing football now. 吉姆和他的朋友在踢足球。 The teacher as well as the students is going to go hiking tomorrow。 老师明天要去徒步旅行,学生也去。 as well 则是一个副词,表示“也”,常放在肯定句的句末。如: I am going to London, and my sister is going as well. 我要去伦敦,我妹妹也去。 这种就前原则的类似的还有: 如 with, together with, as well as, but, except, besides, including 等连接两名词或代词时,谓语动词与前面的主语保持一致。 此外,as well as….也可构成同级比较,意为“和….一样好”,如: He sings as well as, if not better than, Mary. 要是他唱歌不比玛丽唱得更好,但 小学+初中+高中 B. has been offered D. have been offered

小学+初中+高中 至少也是一样好。 4. It may rain, but ________ I shall go out; I don’t mind the rain A. anyhow C. whatever 【答案】A 【解析】考查副词词义辨析。句意:天气有可能下雨,但不管怎样我还是要出去。anyhow 不 管怎样,无论如何;however 然而,可是,无论如何;whatever 无论什么;somehow 以某种方 式。故选 A 项符合语境。 5. They lost their way in the forest, and ________ made matters worse was that night began to fall. A. it C. that 【答案】D 【解析】本题中含有一个主语从句 what made matters worse,其中的 what 引导起这个主语 从句,同时在主语从句中做主语。AC 两项不能引导主语从句,which 在引导名词性从句的时 候总是含有疑问的语义,而本句中并没有疑问的语义。句意:他们在森林里迷路了,情况更 糟糕的是天又黑了。故 D 正确。 6. ________ is no doubt ________ Bob can win the first prize in the match. A. There; that C. There; whether 【答案】A 【解析】试题分析:句意:不容怀疑鲍勃能够在比赛中获得第一名。这里是固定句式 there is no doubt that... 不容怀疑。故选 A。 考点:考查固定句式的用法。 点评:本题难度适中。固定句式是近几年高考常出现的一个考查项目,高中阶段的一些句式 不是很多,提醒考生在平时多加注意它们的用法及意义。考生容易误选 B。 即学即练:________ is no wonder________ he didn't want to go. A. There; that whether 解析:B。句意:难怪他不愿意去。 小学+初中+高中 B. It; that C. There; whether D. It; B. It; that D. It; whether B. which D. what B. however D. somehow

小学+初中+高中 7. When he awoke, he found himself ________ in the hospital and ________ by an old woman. A. lain; looked after B. being laid; looking after D. laying; was looking after

C. lying; being looked after 【答案】C

【解析】考查分词做宾语补足语。句意:当他醒过来的时候,他发现自己躺在床上,正被一 位老太太照顾着。宾语 himself 与动词 lie 构成主动关系,故使用现在分词;与 surround 构 成被动关系,即自己正被照顾,使用过去分词。故 C 正确。 8. If we don’t ________ the problem, it will certainly grow. A. attend to C. devote to 【答案】A 【解析】考查动词短语辨析。句意:如果我们不处理这个问题,它肯定会扩大。attend to 处 理,注意;contribute to 有助于,促使;devote …to …致力于…;refer to 查阅,提到, 指的是。根据后文的 it will certainly grow 可知,前面是“处理问题”,故选 A 项。 9. The palace caught fire three times in the last century, and little of the original building ________ now. A. remains B. is remained D. has been remained B. contribute to D. refer to

C. is remaining 【答案】A

【解析】本句中的动词 remain vi.留下;保持;留待;依然;本句是一个不及物动词“剩下, 留下”。句意:在上个世纪里这个宫殿着火三次,原始的建筑剩下地已经很少了。故本句 A 正确。要特别注意 remain 构成的短语 remain to be done 有待于被做;还有 remain 构成的 形容词 remaining,该词经常放在所修饰的名词的前面。 10. It’s true that the old road is less direct and a bit longer. We won’t take the new one, ________, because we don’t feel as safe on it. A. too B. though D. while

C. therefore 【答案】B

【解析】考查副词词义辨析。句意:旧的路不直且更长,但是我们还是没有走新的路,因为 小学+初中+高中

小学+初中+高中 我感觉新路不安全。too 太,非常;though 虽然,可是;therefore 因此;while 虽然;然而; 当……的时候。上下文之间是转折关系,故 B 正确。while 作“虽然;然而”解时,是连词, 要与后面的句子在一起,不能单独使用。 第二节:完形填空(百强校英语解析团队专供) (共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 31-50 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最 佳选项 One day I was taking a bus. The driver didn’t ____11____ to start the bus soon because it was not yet ____12____. A middle-aged woman got on. Tired and sad, she told her story ____13____, not to anyone particular. On her way to the station, half of her ____14____ was stolen. The other half was hidden under her blouse, so she ____15____ still had some left. A few minutes later, she stopped crying, but still looked ____16____. When all the seats were taken, the driver started the engine. The conductor began to collect the fares. When she came to an old man in worn-out clothes, he ____17____ that he had spent all his money as he accidentally got on a wrong bus and now was trying to go home. On hearing this, she ordered the old man to ____18____ the bus. The old man was almost in tars as he ____19____ her to let him take the bus home. The driver took the conductor’s side and repeated the conductor’s ____20____. The woman was watching the incident. ____21____ the driver and the conductor raised their voices at the old man, she interfered(干涉). “Stop ____22____ him! Can’t you see he’s only trying to get home” “He doesn't have any money!” the driver ____23____ “Well, that’s no ____24____ to throw him off the bus.” She insisted. Then she reached inside her blouse, took out her ____25____ money, and handed it to the conductor. “Here’s his fare and mine. Just stop giving him a ____26____ time. All heads turned to the woman. “It’s only money,” she shrugged(耸肩). She rode the rest of her way home ____27____ a happy smile, with the money she’d lost earlier ____28____. On the road of life, the help of strangers can ____29____ our loads and lift our spirits. How much sweeter the ____30____ will be when we make 小学+初中+高中

小学+初中+高中 it a little smoother for others! 11. A. try 12. A. empty 13. A. carefully 14. A. money 15. A. strangely 16. A. unsatisfied 17. A. explained 18. A. get off 19. A. thanked 20. A. command 21. A. Unless 22. A. attacking 23. A. warned 24. A. problem 25. A. spending 26. A. busy 27. A. giving 28. A. forgotten 29. A. move 30. A. world 【答案】11. B D 29. C 20. A B. intend B. ready C. decide C. crowded D. care D. full D. calmly

B. seriously B. possession B. happily B. weak B. declared B. get over B. scolded B. action B. When

C. tearfully C. fare

D. wealth D. secretly

C. fortunately C. excited C. admitted C. get on C. praised C. suggestion

D. unhappy D. found

D. get into D. begged D. request

C. Until

D. Although D. bothering D. shouted

B. wronging B. whispered B. need B. lost

C. blaming C. repeated

C. reason C. remaining C. cold

D. matter D. borrowed

B. hard B. taking

D. fearful D. forcing D. returned D. carry D. friendship 15. C 24. C 16. D 25. C 17. A 26. B 18. A 27. C 19. 28. A

C. wearing C. earned C. lighten C. smile 14. A 23. D

B. used

B. increase B. journey 12. D 21. B

13. C 22. D

30. B

【解析】试题分析:本文属于记叙文,讲述了一个自己的钱被偷了一半的人却主动帮助另外 一个没钱买车票的老人。真正的快乐是在帮助他人的快乐。 11. B.考查动词辨析。动词 try 尝试,努力;intend 打算,想要做;decide 决定;care 关 心;动词短语 intend to do sth 打算干某事根据下文“因为车子上没有坐满乘客,所以司机 还没有打算启动汽车”。故 B 正确。 12. D.考查形容词辨析。形容词 empty 空的;ready 准备好的,愿意的;crowded 拥挤的; 小学+初中+高中

小学+初中+高中 full 满的;从下文“When all the seats were taken, the driver started the engine.” 可知那时车上乘客没有坐满。故 D 正确。 13. C.考察上下文串联。副词 carefully 细心地;seriously 认真严肃地;tearfully 泪眼 模糊地;calmly 镇定地;从下文“she stopped crying”可知她一直在哭泣。故 C 正确。 14. A.考查上下文串联。名词 money 钱;possession 财产,所有物;fare 费用,票价;wealth 财富;从下文“Then she reached inside her blouse, look out her money, and handed it to the conductor.”可以得出“她的一半的钱被人偷了”,possession 财产,并不一定就是 钱。故 A 正确。 15. C. 考查副词辨析。 副词 strangely 奇怪地; happily 开心地; fortunately 幸运地; secretly 秘密地;句意:“不过幸运的是她还有藏在衬衣下的另一半。”故 C 正确。 16. D.考查形容词。形容词 unsatisfied 不满意的;weak 虚弱的;excited 兴奋的;unhappy 不开心的;从该句“she stopped crying, but still looked …….”中的 but 可知她虽然 不哭了,但是仍然很伤心。可以得出答案 D 正确。

18. A.考查短语辨析。短语 get off 下车;get over 克服;get on 上车;get into 进入。 售票员一听,就要求老人下车。"order the old man to get off the bus”命令老人下车。 故 A 正确。 19. D 考查动词辨析。动词 thank 感谢;scold 责骂;praise 表扬,赞扬;beg 祈求;从上下 文“老人没钱想坐车回家而售票员却要求他下车”,于是老人"beg sb to do sth”恳求某人 做某事;故 D 正确。 20. A.考查名词辨析。名词 command 命令;action 行动;suggestion 建议;request 请求; 司机此时站在售票员的一边,也在重复售票员的命令。command 等同于 order。故 A 正确。 21. B.考查固定句式。句式 be doing sth when…真正做某事,在这时(意外的事情发生了) 。 “就在此时,一半钱被偷了的女士插话了”本句的 when 引导的是一个并列句。故 B 正确。 22. D.考查动词辨析。动词 attack 攻击;wrong 诽谤;blame 责备;bother 找…麻烦,使… 烦恼; stop doing sth“停止做... ...”。句意:不要再烦他了,难道你们不知道他只想 小学+初中+高中

小学+初中+高中 回家吗?故 D 正确。 23. D.考查动词辨析。动词 warn 警告;whisper 低声说;repeat 重复;shout 喊叫,大叫; 此处说明司机的不耐烦,一种怒气。shouted 正说明了他的心情。故 D 正确。 24. C.考查名词辨析。名词 problem 问题;need 需要;reason 原因,理由;matter 麻烦事; 这位女士继续坚持“那不是把老人赶下车去的理由”。故 C 正确。 25. C.考查形容词。remain 不及物动词,作定语用表示“剩下的... ...”用 remaining 等 同于“left”句意:拿出剩下的另一半没有被偷去的钱来买她和老人的车票。”故 C 正确。 26. B.考查形容词辨析。形容词 busy 忙碌的;hard 困难的;cold 寒冷的;fearful 令人害 怕的。 “她帮老人买车票是为了司机和售票员不要再难为老人了”give…a hard time 为难…。 故 B 正确。 27. C. 考查固定搭配。 动词 wear 的用法比较多, 面带笑容或者表示穿衣服, 均可以使用 wear。 指接下来的一路上,她都是面带笑容。故 C 正确。 28. A.考查动词辨析。动词 forget 忘记;use 使用;earn 挣得,获得;return 归还,返回; 本句是指她似乎忘记了(forgotten)先前被偷走的钱,还一直在微笑着。故 A 正确。 29. C.考查动词辨析。动词 move 移动;increase 增加;light 减轻;carry 携带;在人生旅 程中,来自陌生人的帮助能减轻(lighten)负担,改善心情。故 C 正确。 30. B.考查名词辨析。名词 world 世界;journey 旅程,旅行;smile 微笑;friendship 友谊; 假如我们都能为别人做一点善事,那么人生的旅程(journey)就会美好得多。故 B 正确。 考点:考查记叙文 第三部分阅读理解(百强校英语解析团队专供) (共两节,满分 30 分) 第一节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C 和 D)中,选出最佳选项。 A One fine afternoon, I was walking along Fifth Street when I remembered that it was necessary to buy a pair of socks. Why I wished to buy only one pair was unimportant. I turned into the first sock shop that caught my eye. A boy clerk, who could not have been more than seventeen years old came forward. “What can I do for you,sir?” he said. “I wish to buy a pair of socks.” I replied. His eyes shone. There was a note of excitement in his voice. “Did you know that you had come into the finest place in the world to buy socks?” I had no idea of that, 小学+初中+高中

小学+初中+高中 as my entrance had been accidental. “Come with me,” said the boy, eagerly. I followed him to the back of the shop, and he began to pull down box after box from the shelves, showing their contents(内装物)for my choice. “Hold on, lad,” I said, “I am going to buy only one pair!” “I know that,” said he, “but I want you to see how beautiful these are. Aren’t they wonderful!” There was on his face an expression of seriousness and pride and delight as if he were showing me the secrets of his religion(宗教信仰). I became far more interested in him than in the socks. I looked at him in surprise. “My friend,” said I, “if you can keep this up, if this is not merely from having a new job, if you can keep up this high spirit and excitement day after day, in ten years you will own every sock in the United States.” 31. What did the writer want to buy one fine afternoon? A. A pair of shoes. C. Two pairs of socks. B. A pair of socks. D. A set of books.

32. Which is true according to the passage? A. The shop was on the Second Road. C. The boy was not in high spirits. B. The boy was 18 years old. D. The writer entered the shop by chance.

33. What the writer said in the last paragraph means that ________. A. if you don’t work hard, you will lose the job B. you should keep on following your customs C. if you keep up your great interest in your work, you will succeed in the future D. if you are too hard-working, you will fail 【答案】31. B 【解析】 31. 根据 One fine afternoon, I was walking along Fifth Street when I remembered that it was necessary to buy a pair of socks. 可知选 B。 32. 根据 I had no idea of that, as my entrance had been accidental. 可知选 D。 33. 根据“if you can keep this up, if this is not merely from having a new job, if you can keep up this high spirit and excitement day after day, in ten years you will own every sock in the United States.”可知选 C,如果你在工作中保持巨大兴趣,在将来 小学+初中+高中 32. D 33. C

小学+初中+高中 你就会获得成功。 B Most people know the feeling when you walk into a lift(电梯)with other people. A study has found that where people stand is based on their social position on entering the lift. Rebekah Rousi, a Ph.D. student, did a study of lift behavior in two of the tallest office buildings in Adelaide, Australia. As part of her research, she took a total of 30 lift rides in the two buildings, and discovered there was a fixed order about where people chose to stand. In her research paper, she wrote that more senior men seemed to walk straight towards the back of the lift. She said “in front of them were younger men, and in front of them were women of all ages.” She also noticed there was a difference in the direction where people look during the ride. “Men watched the monitors, looked in the side mirrors (in one building) to see themselves, and in the door mirrors (in the other building) to watch others. Women would watch the monitors and avoid looking into others’ eyes (unless in conversations) and the mirrors.” Rebekah Rousi concluded that shyer people stand toward the front, where they can’t see other passengers, while fearless people stand in the back, where they have a good view of everyone else. 34. According to the study, where people stand in a lift is decided by ________. A. their social position C. other passengers B. the monitors

D. others’ position

35. Who are most likely to go to the back of the lift? A. Shyer people. C. Younger men. B. Senior men. D. Women.

36. Which is true according to the passage? A. The order in which people stand in a lift is fixed. B. Few people feel embarrassed with strangers in a lift. C. Women like watching themselves in the side mirrors. D. Fearless people stand in the back to avoid seeing others. 小学+初中+高中

小学+初中+高中 37. The passage is probably taken from ________. A. a lift instruction C. a travel guide 【答案】34. A 【解析】 34. 细节题。根据文章第一段第二句 A study has found that where people stand is based on their social position on entering the lift.可知他的研究发现人们在电梯里站立的 位置通常是受他们的社会地位影响和决定的。故 A 项正确。 35. 细节题。本题的关键词是 seniors;定位文章第三段第一句 In her research paper, she wrote that more senior men seemed to walk straight towards the back of the lift 可 知年纪比较大的人都喜欢站在电梯里面一点。故 B 正确。 36. 推理题。根据文章第三段第一句可知老年人都喜欢站在电梯的里面;害羞的人通常喜欢 站在电梯的前面。这些都在说明人们站在电梯里的位置是一定的,是和他们的社会地位相一 致的。故 A 正确。 37. 推理题。本文讲述的是一则研究报告,关于人们在电梯里的站立的位置的话题。A 项是电 梯的使用说明;B 故事书;C 旅游报告;D 报纸;从这四项来说,最可能的就是报纸上的新闻 报告。故 D 正确。 C Football, to me, is more than just a game. I have probably learned more valuable lessons from it than from school. When I joined the team freshman year, I didn’t realize what I was getting into. Even though I had been playing since fourth grade and knew it was hard work, nothing would prepare me for the effort I would put into football that year. We worked all summer in the weight room and ran on the track to get in physical and mental shape before the season. See, football is more of a mental sport than anything else, so running on the track wasn’t only about getting in shape, we would push our minds by running as hard as we could even if we were going to pass out. At the beginning, I was immature(幼 稚)and only thought of myself, sometimes even gave up when I was tired or hurt. Then after the third game I had a season-ending injury. Imagine working all summer and 小学+初中+高中 B. a story book

D. a newspaper 35. B 36. A 37. D

小学+初中+高中 then only being able to play three games! I needed surgery(外科手术)on my arm and at least five months to recover. Needless to say, I missed the rest of the season, but this actually helped me realize that since you never know when your last play will be, you should try your hardest in football and life. After freshman year I decided that I would always give my best effort. Playing varsity(校队的)football has taught me so much more than just what my assignments are on a particular play or how to block. I have learned to think about others first and realized how important working hard is. Being with all my friends, even sweating and bleeding with them, really made us bond as a group of hard-working young men who I know will succeed in life. 38. What is the main idea of the passage? A. How the author dislikes the game of football. B. When the author began to play football. C. How the writer changed his attitude to football. D. What sport the author likes best. 39. The author thinks football ________? A. just a game B. of a mental sport D. not worth his effort

C. hard to be out of-date

40. In the third paragraph, the underlined phrase “getting in shape” probably means “________”. A. becoming healthy C. losing weight B. designing the playground D. measuring the track

41. From the text we can infer ________. A. the author joined the football team with a clear aim B. football only brought the author certain assignment. C. the author never lost heart D. the author worked all summer to get ready for the season 【答案】38. C 39. B 40. A 41. C

【解析】本文为夹叙夹议文。作者从小就踢足球,小时候只知道踢足球很辛苦,但不知足球 小学+初中+高中

小学+初中+高中 对于他有何意义。后来的一场比赛让作者改变了对足球的态度。足球对作者来说,不仅仅只 是一场比赛,还让作者从中学到了很多宝贵的人生经验。 38. 主旨大意题。文章讲述我从四年级就开始踢足球,也知道踢足球很辛苦但不知道足球会 对我有什么影响。夏天训练让我在赛前身心符合要求,但一场比赛让我意识到在足球和生活 中要尽力所能。我学到了更多的东西,如优先考虑他人,知道工作的重要性等。这些宝贵经 验让我受益终生。分析可知,本文主要讲述了作者对足球的态度前后的改变。分析选项可知 C 项符合题意。 39. 【解题剖析】此题属于细节理解中的(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上 直接吻合。 【答案定位】 根据第三项第一句“football is more of a mental sport than anything else,” 可知,作者认为足球比任何其他运动都更像是一种精神运动。 【推理关系】题干 The author thinks football ________??文章内容 football is more of a mental sport than anything else 【答案】more of a mental sport ?B 选项 of a mental sport 【点睛】细节理解题之一一对应题。解答此类试题时,细心审题,直接就题找答案。不必通 篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼) ,然 后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔 细品味,对照比较,确定答案。 40. 词义猜测题。根据第二段最后一句“We worked all summer in the weight room and ran on the track to get in physical and mental shape before the season.”可知,我们整 个夏天都在健身房跑步,在赛道上跑,目的是在赛前达到身体和精神上的最佳状态。第三段 中的 football is more of a mental sport than anything else, so running on the track wasn’t only about getting in shape,可知,本句说足球比任何其他运动都更像是一种精

神运动,所以在赛道上跑步不仅仅是为了保持体形,…。分析选项可知,足球还让人身体健 康。故选 A 项。 41. 推理判断题。根据最后一段 I have learned to think about others first and realized how important working hard is. Being with all my friends, even sweating and bleeding with them, really made us bond as a group of hard-working young men who I know will succeed in life.可知,我学会了先考虑别人,意识到努力工作的重要。和我所有的朋友一 起,甚至流汗和流血,让我们成为一个勤劳的年轻人,我知道他们在生活中会获得成功。由 小学+初中+高中

小学+初中+高中 此可推断出作者认为踢足球让他有一颗不会丧失信心的心。故选 C 项。 D Why can’t some people even get an inch of what they dream of becoming? Blame it on pure dreaming and lack of surrounding goals for achieving their dreams. Setting goals is very significant part of accomplishing and positive actions. It is like scaling(攀爬)a 200 feet construction and marking in the early hours on what feet you would like to reach at this specific period. People who set goals literally generate a map of their goal settings in life, marking where they should start, where to study a bit, and where and when to end. Once this map coms into being, it allows the map drawer to check where he is in the scheme(安排)of things and whether or not he is making some planning that will take him closer to his goals. By surrounding goals, people will know how they are doing and what they should be doing to get their goals or dreams in life. They will know if they can relax or if they have to double their efforts when they are falling short of what is expected of them. Goal surroundings means a persons proactive in dealing with challenges that may affect his plans. Being proactive means one is able to outline possible difficulties that may occur as well as the solutions to these difficulties. By doing this, a person is not easily scared or defeated when challenges occur because he has already prepared for them. He knows they can happen and he has prepared a solution or strategy when that time comes. Setting goals will enable people to track their progress in whatever hard work they set out to do. It will help people become more confident in themselves and more motivated to get their plans. 42. The purpose of this passage is to ________. A. explain the difference between the two goals. B. show the importance of surrounding goals. C. tell us how to set and achieve one's goals. D. tell us setting goals makes one confident. 小学+初中+高中

小学+初中+高中 43. The underlined word “proactive” in paragraph 5 may have the closest meaning to “________”. A. positive C. brave B. careful D. prepared

44. According to the author, one had better ________ in making a goal in life. A. take an active attitude B. create a scheme as a whole D. check where he is frequently

C. consider the possible troubles

45. From the passage, we can reach the conclusion that ________. A. achievements come to those who are well prepared B. everyone faces the situation which is scaring or threatening C. the higher one sets his goal, the more achievements he will have D. success never comes to people who always blame 【答案】42. B 【解析】 42. 主旨大意题。根据文章第一段 Why can’t some people even get an inch of what they dream of being? Blame it on pure dreaming and lack of surrounding goals for achieving their dreams.当人们无法进步的时候,应该责怪自己只是做梦而没有采取实际的行动。作者 在文章中故事我们做出计划的重要性。故 B 正确。 43. 推理题。 根据文章第五段第二句 Being proactive means one is able to outline possible difficulties that may occur as well as the solutions to these difficulties.可知 proactive 是指人们能够遇见可能的可能的困难,并为这样的困难做好准备。故 D 项正确。 44. 推理题。根据文章倒数第二段. By doing this, a person is not easily scared or defeated when challenges occur because he has already prepared for them. He knows they can happen and he has prepared a solution or strategy when that time comes. 可知当我们在设立目标的时候,一定要考虑到可能出的问题和危险。要事先做好准备。以免 在真正的问题来临的时候无计可施。可知作者告诉我们在设立目标的时候要考虑到可能的困 难。故 C 正确。 45. 推理题。在本文中作者主要讲述了设立目标的重要性,这是我们去的成功的关键所在。 同时在文章倒数第二段中 By doing this, a person is not easily scared or defeated when challenges occur because he has already prepared for them. He knows they can happen 小学+初中+高中 43. D 44. C 45. A

小学+初中+高中 and he has prepared a solution or strategy when that time comes.还提及了我们要及 早地遇见危险和可能出现的困难。要早做准备。故 A 正确。 第二节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 Are you new to experiencing relationships? Well, let me give you some advice on having a healthy and possibly long-term relationship. ___46___ Do not hide things from them; do not lie. Don’t be afraid to say things that aren’t very flattering about yourself. Getting them to trust you is the most important element in any relationship. If there’s no trust, there’s nothing there. So please be honest and they’ll learn to open up to you. Make sure you give them respect. Now respect isn't just simply treating her or him nicely. There’s a lot more to it. You have to learn to adjust to their liking. ____47____ Don’t just think about yourself; think about what your partner needs out of it as well. ___48___ Always be willing to help them and give them honesty and positivity at the same time. Make them feel you are someone they can really count on. This is an important step in a relationship. Make sure you have a good sense of humor with them. Laughter is the key to happiness. Laugh a lot with them, and joke with them. Laughter may seem silly, but it’s the secret to a lot in life. It will keep the sparks alive. ___49___ Make sure the communication is good. This goes along with trust, but always communicate how you feel, even if it’s something that upsets you. Instead of screaming, talk to them. ____50____ It’s important to communicate this to them, not to keep it bottled up. A. If they did something that made you unhappy, tell them about it in a respectful manner. B. Basically, learn to study your partners’ moods, wants and needs. C. Don’t start to neglect them and make them feel unwanted. D. Make sure you are helpful to your partner. 小学+初中+高中

小学+初中+高中 E. Be an honest person with them. F. Laughter keeps the relationship strong and lasting. G. Show them your personality. 【答案】46. E 48. D 50. A 【解析】试题分析:作者在本段中建议我们要诚实,并告诉我们要通过笑让我们之间更持久。 46. E 根据横线后一句 Do not hide things from them, do not lie.可知不要对别人隐瞒, 也不要说谎。作者在本段中建议我们要诚实。 47. B 根据前后两句 You have to learn to adjust to their liking.和 Don ' t just think about yourself ,think about what your partner needs out of it as well.可知作者告 诉我们要了解自己同伴的需求,不要只是考虑自己的感受和需要。故 F 正确。 48. D 根据下面两句 Always be willing to help them and give them honesty and positivity at the same time. Make them feel you are someone they can really count on and build a future with.可知要愿意帮助他人,要让别人知道我们是值得依赖的。也就是说要保证自 己对别人是有帮助的。故 C 正确。 49. F 根据本段前面 2 句 Make sure you have a good sense of humor with them. Laughter is the key to happiness.可知保持幽默感很重要,因为开心是幸福的关键。作者在本段中 告诉我们要通过笑让我们之间更持久。 50. A 根据本段最后一句 It ' s important to communicate this to them , not keep it bottled up.可知和别人的交流很重要,而且要注意交流的方式方法。故 G 项符合上下文。 【名师点睛】 七选五阅读题,有部分题出现在每一段的开始位置,若问题在段首 1.通常是段落主题句。认 真阅读该段落,根据段落一致性原则,查找相关词或者同义词,从而推测出主题句,找到答 案。 2.与后文是并列、转折、因果关系等。着重阅读后文第一两句,锁定线索信号词,然后 在选项中查找 相关特征词。一般来说正确答案与它后面的一句话的在意思上是衔接的,所以 通常情况下,这两句话中会 有某种的衔接手段。3.段落间的过渡句。这时要前瞻后望找到启 示,即阅读上一段结尾部分,通常正确答案与上一段结尾有机地衔接起来,并结合下一段内 容,看所选的答案是否将两段内容连贯起来。 比如,43 小题 D 根据下面两句 Always be willing to help them and give them honesty and 小学+初中+高中 49. F 47. B

小学+初中+高中 positivity at the same time. Make them feel you are someone they can really count on and build a future with.可知要愿意帮助他人,要让别人知道我们是值得依赖的。也就 是说要保证自己对别人是有帮助的。故 C 正确。考点:考查信息匹配 第 II 卷(非选择题,共 30 分) 第四部分写作(百强校英语解析团队专供) (共三节,满分 30 分) 单词短语填空 51. It’s good to get back to ________(文明)after for two weeks in the tent. 52. If you want to attract more customers, try ________(做广告)in the local paper. 53. Scientists have been carrying out a search for ________ (智力) lie on other planets. 54. He has urged complete reform of the ________(福利)system. 55. Our problems have ________(成倍增加)since last year. 【答案】51. civilization 52. advertising 53. intelligent 54. welfare 55. multiplied 【解析】本大题为填空题。做本题时要注意所填词在句子中所作的成份来确定其词性,同时 还必须考虑某些固定用法。 51. 考查名词。分析句子可知,本空所填词在句子中作介词 to 的宾语,因此要用“文明”的 名词形式“civilization”。句意:在帐篷里呆上两个星期后回到文明社会是很好的。 52. 考查固定用法。句意:如果你想吸引更多的顾客,可以尝试在当地报纸上刊登广告。try doing sth 为固定用法,意为“尝试做某事”,故本题填 advertising。 53. 考查形容词。分析句子可知,本题所填词“智力”,在句子中作名词 lie 的定语,因此, 要用形容词形式, “智力的, 聪明的, 智慧的”, 即为形容词 intelligent, 故填 intelligent。 54. 考查固定用法。句意:他敦促全面改革福利制度。the welfare system 意为“社会福利 体系”,故填 welfare。 55. 考查谓语动词的时态。 分析句子可知, 本句中缺少谓语动词。 根据后面的时间状语“since last year”可知,本句要用现在完成时,所以用动词 multiply 的过去分词形式 multiplied。 第二节:短文改错(百强校英语解析团队专供) (共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 56. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的下列作文。文中共 小学+初中+高中

小学+初中+高中 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词作斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词: 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 l1 处起)不计分。 I often went for a morning walk because the nature is at her best in the morning. The best place I like to go is the park where is not far away my house. In the morning, I can breathe the fresh air, hear the birds singing, but enjoy the beautiful sunshine. For the whole day, I will feel happier and more relaxing. My morning walk protect me from illnesses and improves my healthy. In my opinion, the morning walk is too healthy that I can’t love them more. 【答案】

【解析】本文为记叙文。作者喜欢早上在附近的公园散步。因为散步时可以呼吸新鲜空 气,听鸟儿歌唱,享受美丽的阳光。散步不仅让作者一整天快乐放松,还让身体更健康。 1. 考查时态。句意:我经常早上散步,因为在早上大自然是最好的。根据句子中的时间状语 “often”可知,本句要用一般现在时,故把 went 改为 go。 2. 考查固定用法。nature 意为“大自然,性质,天性,基本特点”,作为“大自然”讲时不 加 the; 而如果是 the nature, 则意为“本质, 基本特点”。 本句中的 nature 意为“自然界”, 故把 the 删除。 3. 考查定语从句关系词。分析句子 The best place I like to go is the park where is not far away from my house.可知,本句有一个定语从句,先行词是 the park,在定语从句中做 主语而不是做状语。因此 where 改为 that /which。句意:我最喜欢去的地方是离我家不远的 公园。

小学+初中+高中

小学+初中+高中 4. 考查固定用法。far from 和 far away from 为固定搭配,意为“远离,离…远”。因此 away 改为 from 或者 away 后加 from。 5. 考查连词。分析句子可知,“呼吸新鲜空气,听到鸟儿歌唱,和享受美丽的阳光”,这三 个动词是并列关系,而非转折关系。故 but 改为 and。 6. 考查形容词。句意:一整天,我感到更快乐,更放松。relaxing 意为“令人轻松的,放松 的”,一般修饰物,而 relaxed 意为“(人)轻松的,自在的”,一般修饰人。本句中主语 “我”,是人,要用 relaxed 修饰。故 relaxing 改为 relaxed。 7. 考查主谓一致。分析句子 My morning walk protect me from illnesses and improves my health 可知,本句中的 My morning walk 是主语,是单数,所以谓语动词 protect 要用单数 形式,故把 protect 改为 protects。 8. 考查名词。本句中的形容词 healthy 作动词 improves 的宾语,被 my 修饰,所以要用名词 形式 health 作宾语。因此 healthy 改为 health。 9.考查固定搭配。so…that….为固定搭配,意为“如此….以致于….”。句意:在我看来, 早上散步是如此健康,我非常喜欢它。因此把 too 改为 so。 10. 考查代词。 句意: 早上散步是太健康了以至于我很喜欢它 (散步) 。 这里代词代指 walking, 是不可数名词,因此把 them 改为 it。 第三节:书面表达(百强校英语解析团队专供) (满分 15 分) 57. 假如你是李华,你校的交换生 Peter 打算参加市里举行的自行车骑行比赛,于是向你打 听相关信息。请给他回一封邮件,内容要点如下: 1. 比赛时间及地点: 2. 参赛条件和报名方式。 注意:1. 词数 100 左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。 ________________________________________________________________________________ ____________ ________________________________________________________________________________ ____________ ________________________________________________________________________________ ____________ ________________________________________________________________________________ 小学+初中+高中

小学+初中+高中 ____________ ________________________________________________________________________________ ____________ ________________________________________________________________________ 【答案】Dear Peter, I’m more than excited to learn that you'll take part in the cycling competition to be held in our city. The following is what you should know in advance. First, the competition will be held at the Renmin Road at 2 pm next Sunday. Second, whoever shows great interest in cycling and is aged l6 or older is qualified to participate in the competition. Most importantly, you can enter the website of the competition to register for it. Cycling is one of the most interesting sports that are beneficial both to our body and mind. I’m sure that not only will you enjoy yourself but you will benefit a lot from it. Yours, Li Hua 【解析】本文属于应用文。交换生 Peter 打算参加市里举行的自行车骑行比赛,向你打听相 关信息。给他回一封邮件,内容包括:比赛时间及地点,参赛条件和报名方式。本文的要点 非常清楚,在写作时要紧扣要点,尽量使用多种句式。 亮点分析:本文要点完整,结构合理。文中大量地运用了较高级的词汇,如“more than, take part in, in advance, be qualified to do…, beneficial to..., our body and mind, not only…but also…, benefit a lot from…”等,使用顺序连词如“first …, second…, most importantly…”让文章连贯通顺,浑然一体。本文的句式灵活多变,有倒装句、主从复合句、 对比句、分词短语等,从而增加文章的可读性,让文章的结构错落有致。 本文的最大亮点是对复合句的完美运用。如宾语从句(I’m more than excited to learn that you'll take part in the cycling competition to be held in our city) ;表语从句(The following is what you should know in advance.) ;主语从句(whoever shows great interest in cycling) ;定语从句(…one of the most interesting sports that are beneficial both to our body and mind. )和倒装句(not only will you enjoy yourself but you will benefit a lot from it.) 。文中还运用了非谓语中的分词形式做主语(Cycling is one of the most 小学+初中+高中

小学+初中+高中 interesting sports) 。

小学+初中+高中


相关文档

【K12教育学习资料】[学习]安徽省师范大学附属中学2017-2018学年高一英语下学期期中考查试题
【K12教育学习资料】[学习]北京市师范大学附属中学2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题
教育最新K12安徽省芜湖市2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)
【K12教育学习资料】[学习]安徽省六安市第一中学2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题(
【K12教育学习资料】[学习]安徽省芜湖市2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)
教育最新K12安徽省宿州市十三所重点中学中学2017-2018学年高一英语上学期期末考试试题(含解析)
教育最新K12安徽省淮南第二中学2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题
教育最新K12福建省福建师范大学附属中学2017-2018学年高一英语上学期期中试题(含解析)
教育最新K12福建省师大附中2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题
教育最新K12北京市师大附中2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题(无答案)
电脑版