2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修4 Unit 1-2 综合评估(七)(详细解析)


综合评估( 综合评估(七)
第Ⅰ卷(共 105 分) 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 1.How does the man usually go to work? A.By car. B.By bus. C.On foot. 2.What do you learn about the man? A.He is impatient. B.He is proud. C.He is quiet. 3.What will happen according to the conversation? A.The woman is going to take the man to the office. B.Linda might be leaving earlier than the woman. C.Linda might take the man to the museum. 4.What will the students do? A.Visit a car factory. B.Have a picnic. C.Go camping. 5.Who do you think the man is? A.The woman’s boss. B.The woman’s coach. C.The woman’s teacher. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听第 6 段对话,回答第 6 至 8 题。 6.Where are the speakers speaking? A.In the office. B.At home. C.In a restaurant. 7.When does the conversation probably take place? A.In the morning. B.In the afternoon. C.In the evening. 8.What is wrong with the man? A.He has a running nose. B.He has a fever. C.He has a headache. 听第 7 段对话,回答第 9 至 11 题。 9.Why is Yang Mei going to the United States? A.To see the man’s grandma. B.To see her parents. C.To work there. 10.How long will Yang Mei stay there? A.Seven months. B.Half a year. C.Fifteen weeks. 11.What do you think is the cheapest way for people to travel in America? A.By bus. B.By car. C.By train. 听第 8 段对话,回答第 12 至 14 题。 12.What are the speakers talking about? A.Paintings. B.A painting house. C.A show. 13.Who will be introduced to Susan? A.Brian. B.An artist. C.Brian’s friend.

14.How does the woman think about the artist’s new works? A.They are more detailed and their colors blend together so well. B.They are less detailed but their colors blend together so well. C.They are more detailed and their colors are softer. 听第 9 段对话,回答第 15 至 17 题。 15.Why does the man write to his mother? A.He wants to tell his mother something new. B.He misses his mother very much. C.He worries about his mother’s health. 16.What does the man do? A.He is a worker. B.He is a student. C.He is a driver. 17.What can be inferred from the conversation? A.The man works so hard on his studies. B.The man has been working for a year in many places. C.The man doesn’t want his mother to worry about anything. 听第 10 段独白,回答第 18 至 20 题。 18.Who see to the safety of the supermarket? A.Thieves. B.Shop assistants. C.Detectives. 19.Why do people take a basket in supermarkets? A.Because they want to buy it. B.Because they put things they want to buy into it and take them home. C.Because it’s convenient to carry things they want to buy with a basket. 20.Which of the following is NOT true according to the passage? A.It’s important to be served before other people in a supermarket. B.You should wait for your turn to be served. C.British people have a good habit of queuing. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节 语法和词汇知识(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 21.Now that we are developing________new technology at such________high pace,the true challenge is to find new ways of using it. A.the;a B./;a C./;the D.a;a 22.Our bodies are strengthened by working out.________,our minds are developed by learning. A.Likely B.Similarly C.Probably D.Therefore 23.As the young generation,we should never forget those who________the success of the revolution. A.resulted in B.led to C.referred to D.bled for 24.(2008 年江西卷) It was announced that only when the fire was under control________to return to their homes. A.the residents would be permitted B.had the residents been permitted C.would the residents be permitted D.the residents had been permitted

25.________hungry the pig is,it never seems to be able to eat up what is given. A.Whenever B.Wherever C.However D.Whatever 26.More than one________the people heart and soul. A.official has served B.officials have served C.official has served for D.officials have served for 27.At the beginning of the game,he got hurt and had to leave to have his injury________. A.worn B.settled C.dealt D.dressed 28.I insist on looking after him,not caring________what others might say. A.about B.of C.to D.for 29.Through determination,he had learned to read and write and________to become part of leadership of the factory. A.appeared B.struggled C.hesitated D.failed 30.The population of Africa is________so rapidly as to cause great concern of the whole world. A.expanding B.stretching C.extending D.spreading 31.The________instructions on the box made us get________. A.confused;confusing B.confusing;confused C.confuse;to confuse D.confused;confused 32.I can’t stand________with Tom in the same office.He just refuses________talking while he works. A.working;stopping B.to work;stopping C.working;to stop D.to work;to stop 33.—Henry doesn’t seem to be what he was. —No.________so many terrible things in the war has made him more thoughtful. A.Seen B.His seeing C.Having seen D.To have seen 34.________the new policy,we are now living in a new house. A.Thanks for B.Because C.For D.Thanks to 35.The book which________at the end of last year turned out to be a great success in Shanghai. A.came about B.came up C.came out D.came across 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) I was parked in front of the mall wiping off my car.Coming my way from across the parking lot was__36__society would consider a bum (无业游民).From the__37__of him,he had no car, no home, clean clothes, no money.He sat down in front of the bus stop, it seemed that no and but he didn’t have enough money to even__38__the bus.“That’s a very pretty car,”he said.He was__39__but he had a(n)__40__of dignity around him.I said, “thanks, and__41__wiping off ” my car.He sat there__42__as I worked.The__43__beg for money never came.As the silence between us widened something inside said,“ask him if he needs any help.” I was__44__that he would say “yes”.“Do you need any help?” I asked.He answered in three__45__but profound (深远的) words that I shall never__46__.“Don’t we all?” he said. I had been feeling high,successful and important__47__those three words__48__me like a shotgun.Don’t we all?I needed help.Maybe not for bus fare or a place to sleep,but I needed

help.I__49__my wallet and gave him not only enough for bus fare, enough to get a warm meal but and__50__for the day.Those three little words still ring__51__.No matter how much you have,no matter how much you have__52__,you need help too.No matter how__53__you have,no matter how__54__you are with problems,even without money or a place to sleep,you can__55__help. 36.A.that B.what C.which D.how 37.A.expressions B.manners C.looks D.attitudes 38.A.ride B.buy C.drive D.stop 39.A.generous B.disappointed C.modern D.ragged 40.A.air B.atmosphere C.appearance D.figure 41.A.finished B.stopped C.continued D.began 42.A.quietly B.casually C.aimlessly D.eagerly 43.A.intending B.expected C.boring D.supposed 44.A.afraid B.glad C.doubtful D.sure 45.A.simple B.complex C.strange D.rigid 46.A.accept B.forget C.respond D.choose 47.A.unless B.after C.until D.when 48.A.frightened B.moved C.wounded D.hit 49.A.reached in B.searched for C.looked up D.exposed to 50.A.shelter B.clothes C.reward D.blanket 51.A.nice B.ridiculous C.true D.proper 52.A.submitted B.devoted C.applied D.accomplished 53.A.few B.many C.little D.enough 54.A.loaded B.puzzled C.angry D.unsatisfied 55.A.receive B.give C.need D.seek 第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) A The karaoke machine is the most annoying invention in Britain,a survey (民意调查) for the government found.It found that the Japanese invention topped a list of inventions that people wished had never been invented. 2,584 adults were surveyed in England online.Among them,22 percent chose the karaoke machine.17 percent said 24-hour sports channels,12 percent chose video games, while 11 percent said mobile phones and seven percent said alarm clocks.“Seeing the karaoke machine at the top of that list made me smile,” said Kane Kramer,a director at the British Inventors Society. “When people are singing karaoke,they are enjoying themselves,but as a member of the audience you are just watching somebody who can’t perform for as long as you can bear it.It is antisocial (令人讨厌的). might have 10 people who want to sing some karaoke, You which means 150 people have to suffer it.But the crazy thing is that people still do go just to be a listener at other people’s inability to sing.After a short while—unless they’re very drunk—they’re going to find that listening to performers failing to perform for two hours is not the best way to spend the evening.” Karaoke has turned into a very large industry since being invented in 1971 by Daisuke Inoue,a worker in a club in Japan who was looking to provide music for a customer who wanted to sing on a company trip.

Asked what people would like to see invented in the future,18 percent said a robot cleaner and 16 percent said a time machine.Asked what the most important safety inventions were,69 percent said the smoke alarm,64 percent said seat belts and 29 percent said baby seats. 56.What do we learn from the survey? A.Half the people surveyed wished karaoke machines hadn’t been invented. B.Smoke alarms embarrass people a lot in many cases. C.Alarm clocks are a must for everyone. D.Some people are not satisfied with mobile phones. 57.The underlined word “It” in Paragraph 3 refers to the fact that________. A.people who can’t perform sing karaoke B.many drunks go and sing karaoke C.people enjoy themselves by singing karaoke D.people watch others perform 58.According to the passage,the karaoke machine________. A.needs to be improved B.was invented in the 19th century C.gives a lot of people the chance to sing D.was invented by a British person 59.Which of the following statements is TRUE according to the passage? A.The time machine will come out in the near future. B.The seat belt is one of the most important safety inventions. C.Most people surveyed hope a robot cleaner will be invented soon. D.The survey was carried out around the world. 60.The author’s main purpose in writing the passage is to________. A.introduce some inventions to us B.advise people to give up the karaoke machine C.tell us some details about a survey D.give his opinions about the karaoke machine B Do you want to see the effects of global warming?Then head north.Will Steger is going to take all of us there. Steger,64,the first person to make a dogsled trip to the North Pole,is a very famous and admired polar explorer.He’s at home in frozen parts of the world where few humans ever step on.Steger is also a devoted environmentalist who was early to ring the alarm bell on global warming.He saw its effects firsthand in frequent polar expeditions to the Arctic and Antarctica. Now Steger is about to lead a team of six young adventurers on a 1,400-mile,60-day-long dogsled trip across Ellesmere Island,in the Canadian Arctic.The sea ice in that region should still be frozen.“We want to take our audience to the front lines of global warming, says Steger.The ” team will be uploading videos,stories and photos to the website globalwarming 101.com as they march along, allowing armchair adventurers and kids in classrooms to follow their progress day to day.“We can actually bring the audience up there, Steger says. ” Steger’s team will include some already-famous young explorers.Sam Branson,the 22-year-old son of British airline tycoon (大亨) Richard Branson,is an experienced Arctic

traveler.Also on the journey will be 27-year-old Norwegian Sigarid Ekran.Last year,Ekran became only the second woman in history to win Rookie (新秀) of the Year for the Iditarod Sled Dog Race. What they will see may be very surprising.Even Steger doesn’t know exactly what to expect.Climate change has already reshaped the geography of the Arctic.“Within a decade or less,it’s going to be impossible to reach the North Pole by dog team without flotation (漂 浮),”says Steger. Climate change is happening,but people can change too.Their willingness to change will determine the shape of the Earth’s future. 61.Why is Steger about to organize the adventure to the Arctic? A.To collect evidence for his scientific research. B.To develop the young people’s adventurous spirit. C.To let more people enjoy its natural beauty. D.To let people realize the bad effects of global warming. 62.How can people learn about the progress of Steger’s journey? A.Through radio programs. B.By watching TV. C.On the Internet. D.By reading their journals. 63.Global warming will lead to many unexpected events except that________. A.the North Pole adventure team led by Steger are not sure about what they are going to see B.it will be impossible to reach the North Pole just by dogsled since the sea ice around the North Pole will be melted C.the animals living in the Arctic are going to face great dangers because their living environment changes D.more audience will be taken to the front lines of global warming and reflect on their behaviors and way of life 64.According to Steger,people can save the earth by________. A.changing their harmful way of life B.learning more about the environment C.willingly giving up their comfortable life D.getting used to the present changes of the earth 65.What would be the best title for the passage? A.The Arctic is in danger B.Sledding through the Arctic C.Discoveries of the Arctic D.Consequences of global warming C Americans wear black for mourning while Chinese wear white.Westerners think of dragons as monsters.Chinese honor them as symbols of God.Chinese civilization has often shown such polarities (极性) with the West,as though each stands at extreme ends of a global string.Now in the University of California,Berkeley,psychologist has discovered deeper polarities between Chinese and American cultures—polarities that go to the heart of how we reason and discover truth. His findings go far toward explaining why American culture seems to contentious and Chinese culture so passive, when compared to each other.More importantly, research opens the the

way for the peoples of the East and the West to learn from each other in fundamental ways.The Chinese could learn much from Western methods for determining scientific truth,said Kaiping Peng, former Beijing scholar, a who is now a UC Berkeley assistant professor of psychology.And Americans could profit enormously from the Chinese tolerance for accepting contradictions in social and personal life,he said. “Americans have a terrible need to find out who is right in an argument, said Peng.“The ” problem is that at the interpersonal level you really don’t need to find the truth,or maybe there isn’t any.”Chinese people,said Peng,are far more content to think that both sides have flaws and virtues,because they have a holistic awareness that life is full of contradictions.They do far less blaming of the individual than Americans do,he added. In studies of interpersonal argument,for example,when subjects were asked to deal with contradictory information stemming from conflict between a mother and a daughter or a student and a school, Peng found that Americans were “non-compromising, blaming one side—usually the mother—for the causes of the problems,demanding changes from one side to attain a solution and offering no compromise” in dealing with the conflict.Compared to this angry,blaming American stance,the Chinese were paragons (模范) of compromise,finding fault on both sides and looking for solutions that moved both sides to the middle. 66.In Paragraph 1,the author sets examples in order to________. A.expose the contradiction between Chinese and Americans B.show the differences between Chinese culture and American culture C.find the reason for the differences D.generalize the main idea of the passage 67.The underlined word “contentious” in Paragraph 2 probably means________. A.conservative B.aggressive C.objective D.optimistic 68.Compared with Americans,Chinese are________. A.likely to find the truth in life B.reluctant to admit their own failure C.reluctant to have a general idea of things D.likely to know advantages and disadvantages of things 69.The study shows________. A.an American treats his or her mother badly B.different ideas of treating the aged C.different personality of Chinese and American D.different conflicts of Americans and Chinese 70.The main idea of the passage is________. A.polarities between American culture and Chinese culture B.priorities of American culture to Chinese culture C.different attitudes towards the aged D.different manners in social occasions D “Live uptown but work downtown” has been a popular lifestyle choice for many young Beijingers.However,a recent survey shows that some of them have moved or are planning to move back to the city’s downtown area.What are their reasons? Mr Tian has recently been busy decorating his newly-bought second-hand apartment in

downtown Beijing’s Dongzhimen area.Three years ago,he bought a flat in suburban Tongzhou that cost him 2,000 yuan per square meter.Tian talks about his reasons for moving back into the city.“My workplace is near the China International Exhibition Center.It took me over two hours commuting from Tongzhou to my workplace,and I find the daily commuting wasted too much of my time and energy.” But if he lives downtown,it will save him much of the energy and money that was spent on daily travel,so that he can spend more time with his friends.That’s why two of his friends who bought homes in the city’s outskirts (郊区) are considering moving,too. Actually,Mr Tian and his friends are not exceptional.A recent survey shows that 40 percent of Beijingers who own a home in the suburbs are planning to move back into the city.Xu Yiqing, a consultant from 5i5j Real Estate,analyzes their mentality.“Some people buy homes back in the city for their children’s education.As most good schools are located downtown,it’ll be easier for parents to drop off and pick up their kids if they live nearby.Others move back so that their aging parents will have easier access to good hospitals.” Now as their income is increasing,they are capable of buying a home in the downtown area.And second-hand housing is usually what most of these buyers are looking for.Compared to brand-new real estate properties,second-hand housing generally occupies better locations and low price.According to the latest industry report,30 percent of second-hand houses located close to Beijing’s second and third ring roads are being purchased by suburban homeowners. 71.The best title for this passage should be________. A.Housing Conditions in Beijing B.Live Downtown and Work Downtown C.Live Uptown but Work Downtown D.A Recent Survey about Beijingers’Lifestyle 72.Which of the following is NOT TRUE of Mr Tian’s information? A.He bought a second-hand apartment in downtown three years ago. B.He works near the China International Exhibition Center. C.He wasted a lot of time and energy from his home to his workplace. D.Now he can have more time to stay with his friends. 73.Which of the following is NOT the reasons why so many people now want to buy flats in downtown? A.It can save much of the energy and money spent on daily travel. B.They want their aging parents well taken care of. C.Their increasing income makes it possible for them to buy a home in downtown. D.They want to make a fortune and keep up with Beijingers’ lifestyle. 74.The advantages of second-hand housing include all the following except________. A.better locations B.peaceful and quiet environment C.convenience D.low price 75.It can be inferred from the text that________. A.living downtown and working downtown has been a trend in Beijing B.brand-new apartments will gain more market than second-hand houses in future C.no suburban homeowners can afford to buy Beijing’s downtown apartments D.most of second-hand houses are being purchased by suburban homeowners 第Ⅱ卷(共 45 分)

第四部分:书面表达(共两节,满分 45 分) 第一节 阅读表达(共 5 小题;每小题 3 分,满分 15 分) Experts say that none of youth, health, good job, good look, a flashy car makes people a a or happy.The concept of happiness is now coming under increasingly close examination.As people are becoming wealthier,they are discovering that material things don’t bring happiness. Money is used by many people as a measure of human value.Expensive products are regarded as the best.The rich are admired simply for being rich.________________Psychologists advise people to look for it in human relations and in the small pleasures of everyday life. Many people regard happiness as a moment of ecstatic pleasure—something that,by definition,can’t last;while others speak of it as peace and acceptance of oneself.Polls in different countries indicate that between 65 and 85 per cent of the world’s population regard themselves as reasonably happy.Around_40_per_cent_of_a_person’s_happiness_is_thought_to_be_determined_by_geneti cs , while_the_rest_depends_on_childhood_environment_and_the_process_of_growing_up.Perhaps the most surprising fact about happiness is that it has little to do with age, health, wealth, other or values thought to be important in Western society.Happy people accept their limitations and set themselves reachable goals.There are lifestyle choices which favor happiness,such as exercise, eating carbohydrates and exposing oneself to sunlight. “If you are given a choice between eternal happiness and a cheese sandwich,take the sandwich,” advises musician Julian Hernandez. 76.What does the passage mainly talk about?(within 10 words) ________________________________________________________________________ 77.Which sentence in the passage is the closest in meaning to the following one? Surprisingly,material things valued in developed countries may not lead to happiness. ________________________________________________________________________ 78.Fill in the blank in Paragraph 2 with a proper sentence.(within 10 words) ________________________________________________________________________ 79.What advice is given in the last paragraph?(within 10 words) ________________________________________________________________________ 80.Translate the underlined sentence in the third paragraph into Chinese. ________________________________________________________________________ 第二节 写作(满分 30 分) 由于金融危机,大学毕业生就业越来越难。假如你是即将毕业的大学生李华,请根据下 面提供的信息向报社写信谈谈你对这种现状的看法。 词数:120~150。 学生心态 就业现状 就业前景 向往城市,不愿下乡 城市人才过剩;农村渴求人才 农村天地广阔,可施展才华

提示:金融危机 financial crisis;毕业生 graduates

综合评估(七)答案
第一部分 1.B 2.A 3.C 4.A 5.A 6.B 7.A 8.C 9.B 10.B 11.A 12.A 13.B 14.C 15.A 16.B 17.C 18.C 19.C 20.A 第二部分 21.B 考查冠词。technology 是不可数名词,表泛指,前不加冠词。at a (an) +adj.+ pace (speed),表示“以……的速度”。 22. likely 可能的; B similarly 类似地, 相似地; probably 可能地; therefore 因此。 句 意为:我们的身体可以通过锻炼变得更强壮,一样的道理,我们的脑子也可以通过学习变得 更灵活。 23.D 句意为:作为年轻的一代,我们不能忘记那些为革命的成功流血的人。result in 和 lead to 含义都是“导致”;refer to 提到;bleed for 为……流血。 24.C only+when 从句引导的句子,其主句应用部分倒装。故排除 A、D。 又因 the residents 被允许回家是在 the fire 得到控制之后,故用过去将来时。 25.C however 无论多么或怎样,常与形容词连用,引导让步状语从句,故选 C。 26. more than one 修饰单数名词且谓语用单数形式, A 又因 serve 表示”为……服务” 时是及物动词,故选 A。 27.D 句意为:比赛一开始,他就受伤了,只好离开去包扎伤口。wear 穿;settle 解 决;deal 表示“处理”时应加 with;dress 穿衣,包扎(伤口等)。 这里用的是 have sth.done 结构。 28.A care about 在题干中意为“在乎”。句意为:我坚持照顾他不管别人会说什么。 29.B 根据句意,struggle to become...表示“努力拼搏成为……”。A、C、D 三项分 别是“好像,出现”“踌躇”“没有做到”。 30.A expand 用做不及物动词,可表“(人口数) 扩大;增加”。stretch 指通过拉、撑 等 “(使)变大;(使) 变松;拉长”或表示“(手臂及身体)伸开,张开,伸展”;extend 扩大; 延长(建筑或道路等);spread 意为“铺开;(疾病、消息等)传播,散布”。 31.B confusing 令人费解的,使人困惑的,多用以说明事物的特征;confused 困惑的, 烦恼的,多描写人的感受。 句意为:盒子上令人费解的说明让我们迷惑。 32. 根据 can’t stand (无法忍受)和 refuse 后常用的形式可知, C 第一个空须用 v.-ing, 第二个空却应用不定式,即“refuse to do sth.”。 33.B 本题考查动名词短语作主语。排除 A、D 两项。 由第一句的主语 Henry 和 see 之间的主谓关系可推知 B 项正确。本题容易错选 C,但是 having done 一般作状语,不用作 主语。 34.D 根据句意,只能用 thanks to 幸亏,由于。because 是连词,后跟从句;thanks for 为……而感谢,for 后接原因。如选 C 项,for 会被认为是“为了”之意。 35.C 句意为:去年年底出版的书最终在上海(市场上)获得了巨大成功。come about 发生;come up 被提出;come out 出版;come across 遇见。 36.B what 引导表语从句,在从句中作 consider 的宾语。 37.C 由文意可知,此人衣衫破旧,因而“我”认为他一无所有。looks 在此表示“the appearance of sb./sth.”,即外表,符合文意。而 expressions 指面部表情。 38.A 下文提到“我”给了他足够的钱,可以买车票,所以 A 项 ride 为最佳答案。 39.D 由文意可知,既然对方为无业游民,他应该是衣衫褴褛。

40.A 从下文 dignity 可知,对方虽然贫穷,但有尊严。注意此处 air 表示“神态、感 觉”。其他选项不符合文意。 41.C 文章开头提到“我”在擦车,而下文提到“as I worked”,说明“我”此时仍 在擦车,故选 C 项。 42.A 由下文 silence 可知,他在旁边静静地看着“我”干活,故选 A。 43. 由上下文可推知, B 他一无所有, 必然会开口向“我”要钱, 故选 B 项, 意为“预 料的”。 44. 由上句“...something inside said, D ‘ask him if he needs any help.’”可知, “我” 相信像他这样的人,一定需要帮助,故选 D。 45.A 由 but profound 和下文他说的话可知,他说的是简单的三个词。 46.B 通过下文“Those three little words still ring...”可知,他的话直到现在“我”还 记得,故用 forget。 47.C 通过“I had been feeling high,successful and important”可知,“我”在此之前 一直认为自己地位高、很成功,是个重要人物,所以 C 项最佳,其他选项不符合文意。 48.D 通过下文 like a shotgun,可知他的话对“我”打击很大。 49.A reach in my wallet 意为“伸手到钱包里拿出(钱)”;search for 搜寻;look up 在……里查找;expose...to 把……暴露于……,根据文意,A 项正确。 50.A shelter 在此意为“居所、住处”。其他选项不符合语境。 51.C 从上下文理解可知,他的话是对的,“我”至今没忘。ring true 意为 sound true, 听起来是对的、真实的,故选 C。 52.D 从上下文理解可知,无论你拥有多少,无论你取得了多大成功,都需要别人的 帮助,故选 D。 53.C 和上文的 how much 对比,应该是 how little。 54.A 从下文 even without money or a place to sleep 可推知,生活存在着问题,甚至可 能没钱或睡觉的地方。load with 意为“给……装上”,在此可以理解为“生活中存在着问 题”。其他选项不符文意。 55.B 通过上文可知,即使我们的生活很贫穷,仍然可以给予别人帮助,故选 B。 第三部分 56.D 细节理解题。根据第二段...while 11 percent said mobile phones...可知,答案为 D。 57. 文章结构题。 A 根据第三段. ..you are just watching somebody who can’t perform for as long as you can bear it 可知,答案为 A。 58.C 推理判断题。根据第四段 Karaoke has turned into a very large industry...可知,答 案为 C。 59. 细节理解题。 B 根据末段 Asked what the most important safety inventions were, ...64 percent said seat belts...可推断,答案为 B。 60.C 作者意图题。本文主要介绍了一项民意调查发现的一些情况,故答案为 C。 61.D 推理判断题。根据第一段的第一句话以及第三段的 We want to take our audience to the front lines of global warming 可以判断 Steger 是想通过到北极的探险,让人们了解全球 变暖对北极以及对地球的影响。 62.C 细节推断题。根据第三段的 The team will be uploading videos,stories and photos to the website globalwarming 101.com as they march along,allowing armchair adventurers and kids in classrooms to follow their progress day to day 可知 Steger 等人会把探险过程中的录 像、图片等上传到网站上,人们可以到网站上了解他们的进程。

63.D 细节判断题。从第五段可以直接得出 A、B 项是正确的,C 项也可以从第三句 推断出来:极地地理环境将改变,这同时也是极地生物的生存环境,它们的生活必将面临危 险。而 D 项则是极地探险活动希望达成的目的,即引起人类对此问题的关注和对自身行为 的反思。 64.A 细节推断题。根据最后一段中的信息可知 Steger 认为如果人们愿意改变现在的 生活方式,就可以重塑地球的未来。 65.B 归纳标题题。根据文章内容可知 Steger 要带六名年轻的探险家利用狗拉的雪橇 到北极探险,因此选 B 项。 66.B 作者意图题。根据本段中的“...has discovered deeper polarities between Chinese and American cultures”可知作者举例用来说明中美文化的差异。 67.B 猜测词义题。句中的 contentious 与后面的 passive 相对立,由此可推断此项正 确。A 项表示“保守的”;C 项表示“客观的”;D 项表示“乐观的”。 68.D 推理判断题。根据文章第三段中的内容可知中国人善于全面考虑问题,把事情 看作是矛盾的整体,从双方进行评价。 69.C 推理判断题。根据文章第四段中提到的关于中美处理母女矛盾方式差异的调查 可知这是两国人处理问题的不同个性。 70.A 主旨大意题。本文介绍的是一位心理学家的发现,第一段点明了本文的主题, 由此可判断此项正确。 71.B 主旨大意题。文章主要讲述的是生活在市郊的人们正搬往他们工作的市区的情 况,并详细阐述了原因及带来的好处。故用 B 作标题最全面。 72.A 细节理解题。根据文章第二段中的“his newly-bought second-hand apartment in downtown”可知田先生刚刚在市区买了房子。故 A 项表述错误。其他选项文中均有明确 表述。 73.D 细节理解题。由文章第三、四、五三段可知 A、B、C 均是在市区买房子的原 因。D 项文中没有提到。 74 .A 细节 判断 题。由 文 章的 第四 段 最后 两句 和 最后 一段 中 的“second - hand housing generally occupies better locations and low price.”可知 A、C、D 均是二手房 的优点,只有 B 项没有提到。 75.A 推理判断题。根据全文所讲述的内容可以推知,住在市区、工作在市区已成为 北京居民的居住趋势。 项文中没有信息支持; 项说法太绝对; 项与文章最后一句不符。 B C D 第四部分 76.What makes people happy. 77. Perhaps the most surprising fact about happiness is that it has little to do with age, health, wealth,or other values thought to be important in Western society. 78.Yet happiness can’t be bought. 79.People should take happiness from small things. 80.人们认为一个人的幸福感的 40%是由遗传决定的,其他部分则取决于童年时代的 环境和成长的过程。 写作 Dear Editor, I am writing to you to talk about occupations for graduates.It is well-known that with the financial crisis,it is very difficult for graduates to find jobs.But I have a suggestion. Nowadays,many graduates are looking forward to obtaining employment in big cities,and are not willing to work in the countryside.As a matter of fact, there are not enough opportunities to

satisfy most of the job hunters in the city while in the countryside talented people are badly needed and there are a lot of positions valuable.The rural areas are vast,and people can make great contributions to the building of the new countryside. Therefore,I believe graduates can have as bright a future in the countryside as in the city. Yours, Li Hua


相关文档

更多相关文档

2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修4 Unit 1 语法探究(7) 强化训练(详细解析)
2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修3 Unit 4 课时作业(详细解析)
2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修3 Unit 2 课时作业(详细解析)
2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修4 Unit 4 语法探究(8) 强化训练(详细解析)
2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修1 Unit4 Earthquakes 课时作业(详细解析)
2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修3 Unit 3 课时作业(详细解析)
2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语选修 7 Units 1-5 综合评估(十二)(详细解析)
2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修1 Unit 1 Friendship课时作业(详细解析)
2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修1 Unit 3~5 综合评估(二)(详细解析)
2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修3 Unit 5 课时作业(详细解析)
2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修1 Unit 3~5 综合评估(二)(详细解析)
必修四 Unit 1-2 阶段质量检测(七)
2011《龙门亮剑》高三一轮(人教.山东)英语必修4 Unit 4 语法探究(8) 强化训练(详细解析)
(山东)《龙门亮剑》2011高三英语一轮 Unit2 English around the world课时作业详细解析 新人教版必修1
2012届广东高中总复习(第1轮)英语课件:Unit1《Women of achievement》(1)(新人教版必修4)
电脑版